Kärlek doftar som nybakat bröd

Min blogg är egentligen ingen blogg. Den är en stor, rektangulär låda klädd i rutig papp. I lådan finns tidningsurklipp, utskrifter och handskrivna lappar. Många av dem är fläckade och lite kladdiga. Texter har strukits över och ändrats, flera gånger. I lådan finns mina minnen av bröd, mat och mjuka kakor. Bröd som gjort mig lycklig och kakor vars smak jag fortfarande kan förnimma. Mat jag lagat, tänker mig att laga eller borde ha lagat för länge sedan.
Min blogg doftar av nybakat bröd, milda kryddor och smör. Du är varmt välkommen hit!

26 augusti 2015

The Cab

Jag blir sällan imponerad av en köpt sallad, men den här är riktigt, riktigt god och matig. På Redfellas kallas den för the Cab så det kör jag på även här. Vad som skiljer min sallad från originalet är frånvaron av matvete och närvaron av parmesan. I mängder!

The Cab - kycklingssallad som på Redfellas  (på ett ungefär...)


2 portioner

2 kycklingfiléer
Smör eller god olja att steka
Salt
Svartpeppar
1 paket bacon
Romansallad
Parmesanost
Avocado
Edamamebönor
Cashewnötter
Små, vackra tomater

Dressing:
Olivolja av bra sort
Saften av en halv citron
1/2 kruka färsk basilika
Örtsalt (i Redfallas goda dressing används Vegeta, men eftersom den innehåller smakförstärkaren E621 använder jag Herbamare eller Trocomare med ekologiska råvaror som bas)

Börja med dressingen;
Hacka basilikan fint. Häll olivoljan i botten av en vacker skål och pressa lite citron över. Tillsätt örtsalt och basilika och smaka av. Låt dressingen stå medan resten av salladen förbereds.

Sätt ugnen på 200 grader. Stek kycklingen runt om i smör eller olja. Krydda med salt och lite peppar. Lägg kycklingen i en ugnsform och låt den gå färdigt i ugnen i ca 15 minuter. Skiva kycklingen tunt när den är klar. Låt svalna eller ställt kallt över natten.
Stek under tiden baconet klippt i ganska stora bitar. Jag tycker det är gott när baconet är ganska ordentligt stekt. Låt svalna eller ställ kallt.
Så här långt kan man naturligtvis förbereda om man känner för det.

Riv romansalladen i lagom ätstora bitar och blanda sedan ner den i dressingen. Skiva parmesanost tunt och fördela över salladen. Rosta cashewnötterna hastigt och vänd ner även dem i salladsskålen. Tillsätt kyckling, bacon, tomater och edamamebönor i salladen och servera med kylt vitt vin och kanske ett gott surdegsbröd. Hur gott och enkelt som helst!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar