Kärlek doftar som nybakat bröd

Min blogg är egentligen ingen blogg. Den är en stor, rektangulär låda klädd i rutig papp. I lådan finns tidningsurklipp, utskrifter och handskrivna lappar. Många av dem är fläckade och lite kladdiga. Texter har strukits över och ändrats, flera gånger. I lådan finns mina minnen av bröd, mat och mjuka kakor. Bröd som gjort mig lycklig och kakor vars smak jag fortfarande kan förnimma. Mat jag lagat, tänker mig att laga eller borde ha lagat för länge sedan.
Min blogg doftar av nybakat bröd, milda kryddor och smör. Du är varmt välkommen hit!

9 augusti 2015

Linser när de är som bäst

Den här indiska linsgrytan är precis hur god som helst! Mild, krämig och så fylld av smaker. Servera gärna med nygräddade poori-bröd

Indisk linsgryta

4 portioner

ghee (alt smör eller olja)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 rivna morötter
5 cm färsk, riven ingefära
1 msk gul currypasta
1 kanelstång (eller 1 tsk kanel)
7 kardemummakapslar (eller 1 tsk kardemumma)
400 g skalade tomater
1 dl ketchup
400 g kokosmjölk
2 dl röda linser
Salt

Skiva löken tunt och låt den puttra i ghee till den blir mjuk och genomskinlig. Pressa i vitlöken och vänd ner de rivna morötterna. Vänd runt och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Låt småkoka i ca 30 minuter eller till dess att linserna är mjuka. Smaka av med salt (om det behövs).








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar