Poori- eller puribröd
2,4 dl vetemjöl2 krm salt
ca 1,2 dl vatten (mängden beror på mjölets struktur)
(1 tsk varm solrosolja)
1 liter solrosolja
Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt lite vatten i taget och knåda in det i degen efter hand. Degen skall bli mjuk och lite, lite klistrig men se upp så att den varken blir för torr eller fuktig. Tillsätt lite varm olja om degen behöver bli mer smidig.
Rulla degen till små bollar och kavla ut dem till tunna, tunna kakor, ca 15 cm i diameter.
Hetta upp 1 liter solrosolja i en djup kastrull. Testa om oljan är tillräckligt het genom att lägga ner en liten bit deg i den. Om degen omedelbart flyter upp är oljan redo att fritera i. Släpp ner en kavlad degkaka i oljan och låt den flyta upp till ytan. Ös gärna lite olja över brödet medan det friteras så att ytan blir riktigt jämnt gräddad. Ta upp brödet då det är ljust gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar