Fisk med frasigt täcke
4 personer
500 g frysta fiskfiléer (idag blev det sej)
1 citron
salt
50 gram smör
2 skivor rivet surdegsbröd (gärna några dagar gammalt och lite torrt)
1 - 2 vitlöksklyftor
1 knippe persilja
2 dl riven ost
Låt de frysta fiskfiléerna ligga i kylskåpet till de är nästan helt tinade. Ta sedan ut dem och placera dem på ett fat. Salta lätt och pressa saften från citronen över filéerna. Låt stå ca 30 minuter så att filéerna får smak av citronen.
Smält under tiden smöret i en kastrull. Pressa i vitlöken och rör om. Tillsätt det rivna surdegsbrödet lite i taget; smöret skall liksom "mättas" med det brödet. Klipp ner persiljan och avsluta med att röra ner osten. Se till att allt blandas ordentligt.
Lägg fiskfiléerna i en form och strö brödblandningen över. Grädda i 225 grader i ca 25 minuter eller tills det krispiga täcket fått fin färg.
I Vår kokbok vill jag minnas att man rekommenderade grillade tomater med lite riven ost som tillbehör och det är ingen dum idé alls.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar