Här kommer mitt perfekta recept på
Spröda engelska scones
50 gram smör, kylskåpskallt
1,5 dl vispgrädde
1 ägg
1 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl (gärna vetemjöl special)
1 tsk salt
ytterligare en liten skvätt grädde
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda samman mjöl, salt och bakpulver. Fördela smöret i mjölblandningen (lättast går det om man river det på ett rivjärn rakt ner i mjölblandningen). Vispa upp ägget med en gaffel och blanda med vispgrädden. Arbeta samman till en smidig deg. Forma 6 bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck lätt med handen på varje degboll. Pensla lite grädde på varje scones innan de gräddas i ca 10 minuter.
I den här degen kan man blanda det mesta; (små) bitar av torkad frukt eller russin, riven, mörk choklad eller riven vit choklad. Två goda saker tillsammans brukar som bekant bli en som är ännu godare!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar