Kärlek doftar som nybakat bröd

Min blogg är egentligen ingen blogg. Den är en stor, rektangulär låda klädd i rutig papp. I lådan finns tidningsurklipp, utskrifter och handskrivna lappar. Många av dem är fläckade och lite kladdiga. Texter har strukits över och ändrats, flera gånger. I lådan finns mina minnen av bröd, mat och mjuka kakor. Bröd som gjort mig lycklig och kakor vars smak jag fortfarande kan förnimma. Mat jag lagat, tänker mig att laga eller borde ha lagat för länge sedan.
Min blogg doftar av nybakat bröd, milda kryddor och smör. Du är varmt välkommen hit!

1 maj 2019

Paneer - indisk ost

Att göra paneer är faktiskt det enklaste som finns. Och bland det godaste att använda i en indisk grytbas som Korma.

Paneer

2 liter gammaldags mjölk
2 citroner

Koka upp mjölken i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och krama direkt ner saften från de båda citronerna i mjölken. Rör om med en träslev medan mjölken "flockar sig" och separeras. Häll ner i en finmaskig sil, så att vasslan som bildats rinner av och bara ostmassan blir kvar. Pressa med träsleven ut all vätska ur ostmassan. Låt osten svalna och skär sedan i bitar.

Vasslan som rinner av är alldeles utmärkt att använda som degvätska i ex surdegsbröd.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar